کوچ سرمایه از سایر بازار‌ها به بورس/ روند حرکت شاخص کل صعودی است 

کوچ سرمایه از سایر بازار‌ها به بورس  روند حرکت شاخص کل صعودی است 
اقدامات حمایتی از بازار سرمایه در کنار وضعیت بنیادین شرکت‌ها، می‌تواند عامل ادامه دار بودن روند صعودی بازار باشد.
کد خبر : ۱۴۳۲۱۹

به گزارش خبرنگار ایبِنا، خروج نقدینگی از بازار سرمایه در شرایطی شکل گرفت که شرکت‌ها از لحاظ سودسازی در وضعیت مناسبی بودند و p/e بازارسرمایه در کمترین حالت خود قرار داشت، در این وضعیت اقداماتی باعث شد، بازار به روند صعودی خود بازگردد.

 

تصویب بسته حمایتی ۱۰ بندی اولین اقدام حمایتی بود که بازار به آن واکنش مثبت نشان داد، البته همراهی این اقدام با تصویب کاهش ۸۰ درصدی مالیات فروش سهام، توانست اعتماد نسبی در دل سهامداران ایجاد کند. در رابطه با دو اقدام حمایتی صورت گرفته از بورس و ارزندگی بازار به گفتگو با کارشناسان پرداختیم.

 

اکبر ادهم کارشناس بورس، در گفتگو با خبرنگار ایبِنا، با اشاره به اینکه p/e بازار سرمایه کمتر از ۶ است، گفت: میزان نسبت p/e درچند مدت اخیر کم سابقه بوده همچنین نسبت p/s شرکت‌ها به علت افزایش فروش، خوب است، بنابراین افراد می توانند به بورس به عنوان بازاری مناسب برای سرمایه‌گذاری فکر کنند.

 

 

تزریق منابع به بورس، عامل رونق بازار سرمایه 

 

محمدرضا برگی کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با خبرنگار  ایبِنا، گفت: قبل از شروع رشد بازار، اکثر شرکت‌ها در تابلو معاملاتی با اُفت قیمت همراه بودند، اما نقدینگی در بازار برای خرید سهم‌های ارزنده وجود نداشت و بیشر سهم‌ها در سمت فروشنده معامله می‌شدند تا اینکه مشکل اصلی بازار یعنی کمبود نقدینگی، تا حدودی با تزریق منابع از صندوق تثبیت به بازار حل شد.

 

همایون دارابی کارشناس بورسی در گفتکو با خبرنگار ایبِنا، بیان کرد: تزریق منابع جدید توسط صندوق‌های حاکمیتی برای خرید سهام در بازار سرمایه و به مرورافزایش مبلغ آن از بند‌های بسته حمایتی است که باعث رونق بازار سرمایه می‌شود. 

 

وی افزود: اطمینان نسبی ایجاد شده در بازار، حاصل یکی دیگر از بند‌های مهم بسته حمایتی با عنوان بیمه سهامِ اشخاص حقیقی است که با تصویب این بند مهم، اصل ارزش سهام و سود آن بیمه خواهد شد. اجرای این بیمه باعث پوشش ریسک سهامداران حقیقی می‌شود تا این گروه از سهامداران در بازارسرمایه آرامش خاطر بیشتری داشته باشند.

 

محمد خبری زاد کارشناس بازار سرمایه در رابطه با دیگر اقدام حمایتی دولت یعنی کاهش ۸۰ درصدی مالیات فروش سهام در گفتگو با خبرنگار ایبِنا، گفت: خرید و فروش یک برگه سهام  ۱.۵ درصد هزینه دارد، که از این میزان به طور تقریبی ۰.۴ درصد کارمزدِ خرید و ۱.۱ درصد کارمزدِ فروش است که عمده کارمزد فروش را مالیات تشکیل می‌دهد بنابراین کاهش ۸۰ درصدی مالیات فروش سهام، باعث کاهش بهای تمام شده سرمایه گذاران می‌شود، که در نهایت آن‌ها را به انجام معاملات بیشتر تشویق می‌کند. همچنین برای افرادی که معاملات روزانه انجام می‌دهند این کاهش مالیاتی اقدامی جذاب محسوب می‌شود.

 

با جمع بندی نظرات کارشناسان به این نتیجه می‌رسیم که دو اقدام حمایتی یعنی تصویب بسته ۱۰ بندی و کاهش ۸۰ درصد مالیات فروش سهام در کنار وضعیت بنیادین شرکت‌ها نوید ازادامه دار بودن روند صعودی بازار می‌دهد همین امر می‌تواند جذابیت این بازار را برای جذب نقدینگی به نسبت دیگر بازار‌ها افزایش دهد.

ارسال‌ نظر